cyclops wharf


Located not far from the exciting Canary Wharf commercial complex is the apartment block known as Cyclops Wharf. It was built approximately 25 years ago and includes a private leisure complex (including a pool) at its base. Burke Rickhards’ expertise in the field of leisure was identified by the management company in London who contacted the practice to ask them to redesign the leisure facilities and to supervise the works on site through to completion.

The existing facilities were in desperate need of a revamp and have been refurbished to create the perfect retreat from the busy life of London. The design aim was to create a relaxing atmosphere with a light and contemporary feel. This was achieved using a neutral colour palette with highlights of blue to instil calmness and harmony.

Client: Parc Properties
Contract Value: £ 1⁄2 Million
Completion Date: November 2008